Doelgerichtheid… hoe werkt dat?

Vorig weekend trok ik de deugd Doelgerichtheid. Ik heb de kaart in het zicht gezet, zodat ik er iedere dag even aan wordt herinnerd. Op deze manier kan ik voelen hoe deze deugd bij mij werkt op dit moment en daarnaast ga ik doelgerichtheid beter herkennen om me heen. Maar hoe werkt doelgerichtheid als je geen doel hebt? Natuurlijk heb ik wel doelen, maar dat zijn kleinere doelen, zoals bijvoorbeeld: vandaag minimaal 10 minuten mediteren, huishoudelijke klusjes die ik gedaan wil hebben, weer eens een blog schrijven (goed bezig Syl)… Maar wat is nou mijn doel in dit leven?

Ik voel onrust als ik hierover nadenk. Waarom heb ik nog steeds het idee dat ik mijn kern niet heb bereikt? Tegelijkertijd ben ik diezelfde zoektocht ook helemaal zat. Wat heb ik in de afgelopen 13 jaar allemaal al niet gedaan, gelezen, geleerd, ervaren en gevoeld? Ik heb niet het idee dat die zoektocht me ergens gaat brengen. Rationeel gezien weet ik dat alles wat je nodig hebt al in je zit. Ik ‘predik’ het zelfs in mijn lessen. En toch kom ik er zelf niet bij. Wat heb ik nodig om daar wel bij te komen? Het wordt nu toch echt tijd om te weten wat ik diep van binnen wil, ik ga naar de 50 toe!

Zingeving is voor mij als Boogschutter erg belangrijk. Als ik de zin ergens niet van in zie, dan kan ik daar verschrikkelijk van balen. Dan ben ik niet gemotiveerd om er nog mee door te gaan. Ik kan dan zelfs behoorlijk gefrustreerd raken. Misschien toch deze vraag maar weer eens het Universum inslingeren tijdens een meditatie en kijken of ik dit keer de signalen op mijn pad wèl herken…

Ondertussen één ding tegelijk blijven doen en zorgen dat mijn aandacht niet versnipperd raakt… focussen… dingen bewust blijven doen… doelgericht de leuke dingen in het leven opzoeken en iedere dag de vreugde in mijn eigen hart opzoeken…