Barmhartigheid

Ouderwets of broodnodig?

Barmhartigheid

Met alle ophef over de bed-, bad- & brood-regeling van afgelopen week lijkt het antwoord op deze vraag wel duidelijk.  En wat te denken van alle oudere mensen die door alle bezuinigingen langer thuis moeten wonen terwijl ze daar niet genoeg hulp voor hebben en daardoor aangewezen zijn op de mensen die barmhartig zijn.

Barmhartigheid is de behoefte om hulp te verlenen aan mensen die in geestelijke of lichamelijke nood verkeren. Het is nauw verbonden met Naastenliefde en Rechtvaardigheid.

Iedereen maar aan zijn lot overlaten, omdat er geen geld voor is. Is dat de kwaliteit van leven die we onze medemensen toewensen? Zolang ons eigen leventje maar niet ‘in gevaar’ komt. Maar ik vraag me werkelijk af hoe ik zelf behandeld zou willen worden als ik vluchteling zou zijn of als ik een oudere zou zijn die eigenlijk niet meer op zichzelf kan wonen, maar door de bezuinigingen daartoe wordt gedwongen.

Om deze deugd, die we allemaal in ons hebben, weer wat meer naar de voorgrond te brengen geef ik de komende paar weken Deugdenyogalessen met als thema Barmhartigheid.

Deugdenyogalessen Barmhartigheid

  • Donderdag         30 april                 19:30 tot 21:00 uur
  • Zaterdag             2 mei                     09:00 tot 10:30 uur
  • Donderdag         7 mei                    19:30 tot 21:00 uur
  • Zaterdag             9 mei                    09:00 tot 10:30 uur