Doelgerichtheid

Hoe weet je wat je echt wilt?

Sommige mensen weten al op jonge leeftijd wat ze willen worden. Bij mij was dat totaal anders. Pas ná mijn 35e viel het kwartje. Ik had toen nog geen idee wie ik diep van binnen was. Dat klinkt misschien heel gek, maar toch is dat zo. Ik heb altijd alles gedaan, omdat het zo hoorde. Ik ben nooit eens stil geworden om te luisteren naar wat mijn hart te vertellen had. Ik kakelde 5 kwartier in een uur (soms nog), de radio of televisie stond de hele dag aan en ik ging van baan naar baan.

c64d2f0a473466dfde39ed3f93bfc83bPas rond mijn 35e ben ik, gestimuleerd door Hans (mijn partner), gaan onderzoeken wat ik nou werkelijk wil in dit leven. De afgelopen 12 jaar bevond ik me op een spirituele zoektocht. Nu, heel wat kennis & wijsheid verder, weet ik eindelijk wat ik wil. En als ik er op terugkijk heeft de stilte hier een grote bijdrage aan geleverd. Want door regelmatig de stilte op te zoeken ben ik beter gaan voelen en heb ik geleerd niet meer aan mijn gevoel voorbij te gaan. Dat wil niet zeggen dat ik er al ben. Het gebeurt me nog regelmatig dat ik eraan voorbij ga, maar ik ben me er nu vaak van bewust. Soms pas achteraf, maar het is een begin. Het gaat met vallen en opstaan. Maar luisteren naar mijn hart gaat me steeds beter af.

Eén ding weet ik zeker: door de stilte te omarmen in je leven, kom je er sneller achter wat je echt wilt. En nu hoor ik je al denken: wanneer weet ik dat dan? Dat voel je in elke vezel van je lichaam, het is je passie, je hart maakt een sprongetje en dan weet je dat je op de goede weg bent.

Ik zie vaak voor, tijdens of na een yogales de stilte en concentratie hun werk doen. Mensen keren naar binnen en komen erachter dat ze altijd bij de stilte in zichzelf kunnen komen. Dat het ware geluk uit ons eigen hart komt en niet van dingen buiten ons. Die bewustwording brengt een blijvende verandering in gang. Op die manier kan ik behulpzaam zijn om mensen dichter bij zichzelf te brengen. Zodat ook zij hun licht kunnen laten stralen. Dat is mijn bijdrage aan de wereldvrede. Ik doe dat door liefde uit te stralen in wat ik doe. Ik straal dat uit naar mijn directe omgeving, want daar heb ik invloed op. En op die manier hoop ik een kleine golfbeweging te veroorzaken, waardoor uiteindelijk toch ook de hele wereld een heel klein beetje beter wordt. Dat is mijn doel. Doe je mee? Want de gebeurtenissen in Parijs tonen maar weer eens aan hoe noodzakelijk het is om liefde uit te blijven stralen en angst de rug toe te keren.

Yogalessen DOELGERICHTHEID
donderdag 19 en 26 november
om 17:30 en 19:30 uur
Hendrik Figeeweg 1 Z
Waarderpolder Haarlem