Eergevoel

Eergevoel

EergevoelAfgelopen zaterdag was bij mij thuis een terugkomdag van de opleiding tot Meditatiecoach. We komen ieder jaar bij elkaar om onze ervaringen te delen en om gezamenlijk te mediteren. Als je met gelijkgestemden in stilte zit geeft dat altijd een bijzondere energie, een heerlijk gevoel.

Aan het eind van de dag hebben we allemaal een deugdenkaart getrokken om te kijken welke deugd ieder van ons nodig heeft in de komende paar weken. Bij mij kwam daar, verrassend genoeg, eergevoel uit. In 1e instantie had ik bij deze deugd een minder goed gevoel, omdat ik eergevoel een beetje associeerde met ‘uit de hoogte’ doen of zo. Vraag me niet waarom, maar zo voelde het een beetje. Maar toen ik de kaart goed las bedacht ik me dat het eigenlijk een hele mooie deugd is.

De zin die mij het meeste raakt op deze kaart is: Eergevoel is diep respect voor dat waarvan je weet dat het goed en waar is. Nou, dat weet ik wel…. althans…. als ik spreek over mijn eigen waarheid. Hoe zit het met jouw waarheid? En welke zin vind jij het mooist?