Astrologie

Astrologie

De elementen vuur, aarde, lucht & water zijn de basis energieën van de astrologie. Ieder dierenriemteken behoort tot één van deze vier elementen:

  • Vuur gericht op actie (inspiratie/intuïtie): Ram, Leeuw, Boogschutter
  • Aarde gericht op realiteit/op de praktijk (waarnemingsvermogen): Stier, Maagd, Steenbok
  • Lucht gericht op verbinding (intellect/communicatie/denken): Tweelingen, Weegschaal, Waterman
  • Water gericht op invoelingsvermogen (voelen): Kreeft, Schorpioen, Vissen

Elk element is als kosmische energie in ieder van ons en in onze omgeving aanwezig. Ze zijn alle vier even belangrijk en geen van hen is goed of slecht. Ieder element heeft zijn eigen kwaliteit, die je zowel positief als negatief kunt uitdragen. Iemand met bijvoorbeeld veel vuur energie kan heel ondernemend zijn (positieve uiting), maar kan daardoor ook erg druk zijn of in zijn enthousiasme doordraven (negatieve uiting van het vuur element). Zodra we één element in ons leven teveel benadrukken of een element afwijzen, raken we uit balans.

In de loop van het leven leert ieder mens alle energieën met elkaar te combineren, ook als ze tegengesteld zijn. Juist in de tegenstellingen tussen deze energieën zit het persoonlijke groeiproces.  De astrologie kan dienen als hulpmiddel om je hiervan bewust te worden. Door een beetje kennis van de vier elementen kun je jezelf beter leren kennen en anderen beter leren begrijpen.

KENNISMAKING MET ASTROLOGIE

Voor wie kennis wil maken met astrologie door zelfstudie heb ik een document gemaakt waarmee je hiermee een begin kunt maken. Kennismaking dierenriem 1.0. Dit is slechts een uittreksel van de belangrijke elementen van de zeer uitgebreide studie die astrologie is. Mijn advies voor zelfstudie is te beginnen met het boek Astrologie van Halbe van der Velde. Dit boek is een complete cursus Astrologie met aan het eind van iedere les vragen en opgaven. Ook is het raadzaam om het boek De Horoscoop, een energiepatroon van Stephen Arroyo te lezen. Het uittreksel wat ik heb gemaakt kan daarna dienen als geheugensteun. Uiteraard zijn er nog veel meer goede boeken, websites en opleidingen m.b.t. astrologie. Als je meer wilt weten, stuur mij een email en ik zal je wat meer tips toesturen. Je mag me hierover ook bellen op 06-18474222.