De kracht van meditatie

De kracht van meditatie – Joan Goldstein & Manuela Sores

We hebben allemaal doelen (de toekomst) en ervaringen (het verleden) die ons tot leidraad dienen. Meditatie geeft ons een zuivere ervaring van het nu, zonder al die bagage aan concepten. Eén van de heilzame resultaten van meditatie is dat je zo volledig mogelijk leert genieten van het huidige moment, omdat het je bewuster maakt. Het voorziet in een rustpunt, een halteplaats waar we onze gedachten leren herkennen.

Wanneer we in de gaten krijgen hoezeer onze gedachten en concepten ons begrip beperken, gaan we die opzij zetten en van elk moment genieten zoals het komt. Ten slotte kunnen we voorbij onze gedachten reiken om daar de enorme rijkdom aan vrede en kalmte in het innerlijk te ervaren.

Probeer geduld met jezelf te hebben en beoordeel je meditaties niet. Observeer simpelweg (makkelijker gezegd dan gedaan) hoe je reageert en welke meditatie het beste voor je werkt. Er bestaat op dit gebied geen competitie, ook niet met jezelf, en er zijn ook geen harde en vaststaande regels. Dit is jouw veilige plek. Meditatie is de haven, een toevluchtsoord uit de chaos van de wereld. Het is een geschenk aan jezelf. Geniet ervan.