Pasen

 

Pasen markeerde vroeger het begin van de lente en het einde van de schaarste van de winter. Om die reden werden paasvuren aangestoken, om de demonen van de winter te verdrijven.

paastakPasen is ook het feest van opstanding, van nieuw leven en symbool van nieuw leven is van oudsher het ei. We vieren dat het nieuwe leven, de lente, weer tevoorschijn komt.

Boeren beschouwden eieren vroeger als een kiem van kracht. Daarom begroeven ze de eieren op hun akkers, zodat de eieren hun kracht op de bodem over zouden brengen en voor een goede oogst zouden zorgen.

Ik vind dat een hele mooie gedachte. Het ei symbool voor kracht, voor nieuw leven, voor een nieuw begin. Dus als ik zondagmorgen eieren ga verstoppen, ook al zijn ze misschien van chocolade, dan geef ik aan ieder ei een intentie mee. De intentie van de deugd KRACHT. Met kracht kun je de uitdagingen van het leven aan, want kracht is je innerlijke vermogen om alles wat er op je pad komt aan te kunnen. En via gedachtekracht komen deze intenties dan vanzelf bij de vinder terecht….

Ik wens jullie allemaal een heel fijn paasweekend!