Stilte

Stilte

Stilte is een belangrijk onderdeel in mijn leven. Door regelmatig de stilte in mezelf op te zoeken ervaar ik meer innerlijke vrede, minder mentale stress en kom ik dichter bij mezelf, bij mijn kern, wie ik ten diepste ben. Door even stil te zijn ervaar ik de kracht van stilte.

Er is gedurende de dag zoveel geluid om ons heen, dat de behoefte aan stilte steeds groter wordt. Maar daarnaast kun je de stem van je hart niet horen als je niet af toe de stilte opzoekt. En juist de stem van je hart is belangrijk om erachter te komen waarom je op deze wereld bent.

Als ik aandachtig stil ben, ben ik met mijn volle aandacht aanwezig in het hier en nu. En als ik volledig in het hier en nu ben, in het moment, dan zijn er geen problemen. Dan is alles goed, want in het NU is er geen spijt van het verleden en in het NU zijn er geen zorgen voor morgen. Dan is er alleen dit moment en dat geeft rust. En door deze rust regelmatig op te zoeken worden er door mijn intuïtie oplossingen aangedragen voor de problemen die ik op mijn pad vind. En daardoor krijg je het gevoel dat het leven stroomt en dat je wordt gesteund, in alles wat je doet.

De stilte opzoeken is eigenlijk heel eenvoudig: ga lekker zitten, wees stil, doe niks, maar blijf alert en ‘kijk’ naar je gedachten, je gevoelens. Drink in stilte een kopje thee en breng je aandacht naar je adem, luisterend naar alle geluiden om je heen, scherp en geconcentreerd. En als je bij iedere gedachte die opkomt NIET oordeelt (iets waar wij mensen niet zo goed in zijn)…. dan ben je eigenlijk aan het mediteren. Maar is dat niet hetzelfde als de stilte opzoeken?

Wil je de stilte wat vaker opzoeken? Kijk dan eens onder het kopje Stilte of Workshops en kijk of er iets voor je bij zit.