Yoga

Yogalessen in Spaarndam

In mijn lessen komen verschillende yogavormen voor. Ik ben opgeleid als Deugdenyoga-docent en bij Deugdenyoga gaat het om meer dan alleen de houdingen en het samenbrengen van lichaam, ziel en geest. Bij Deugdenyoga komt er een mooie kwaliteit (deugd) aan bod, die we allemaal in ons hebben. Denk bijvoorbeeld aan Wijsheid, Eerlijkheid, Inzicht, Betrokkenheid, Vreugde of Enthousiasme. Als een bepaalde deugd of kwaliteit de hele les terugkomt, wordt deze kwaliteit makkelijker herkend (bij jezelf en bij een ander). Hierdoor kan de deugd geïntegreerd worden in de persoonlijkheid. Of liever gezegd: de deugd wordt naar boven gehaald, want je hebt die kwaliteit al, maar hij is misschien nog niet zo goed zichtbaar of voelbaar.

In de yogales komen verschillende soorten yoga aan bod. De meeste oefeningen vinden hun oorsprong in de Hatha Yoga, Kundalini Yoga, Chakra Yoga en Yin yoga. Omdat er vele mooie vormen van yoga zijn worden verschillende yogastijlen gecombineerd, zodat er een veelzijdige les ontstaat.

De lessen worden iedere maandag- en donderdagavond gegeven in de yogaruimte aan de Van der Burchstraat 22 in Spaarndam die plaats biedt aan maximaal 7 personen. Yogamatten zijn aanwezig.