Yoga voor ouderen

Yoga voor ouderen (stoelyoga)

Voor de stichting Kennemerhart verzorg ik stoelyoga voor ouderen op de dagcentra van verschillende locaties. In de dagcentra komen mensen van verschillende leeftijden en al dan niet met beperkingen. Het deelnemen aan de stoelyogales is vrijblijvend. Er is een grote groep die trouw iedere week meedoet of er zelfs speciaal voor naar het dagcentrum komt, maar er zijn ook mensen die liever niet meedoen. Iedereen is daarin vrij.

Tijdens de stoelyogales zitten we allemaal in een kring. We doen allerlei lichte lichamelijke oefeningen die op een stoel plaatsvinden of staand met de stoel als hulpmiddel. Daarnaast doen we ademhalingsoefeningen en besteed ik aandacht aan het voelen van het fysieke lichaam. Hoe voelen bepaalde houdingen aan? Wat doet dit met iemand? Welke spieren doen er allemaal mee? Een stukje bewustwording van de samenwerking tussen lichaam en geest.

    • Stoelyoga kan heel goed in de privésfeer gegeven worden. Als u thuis ruimte heeft voor 4 tot 6 personen is dit mogelijk. Meestal lukt het zelfs in de woonkamer, omdat we gebruik kunnen maken van eettafel-stoelen.
  • Neem contact op voor de mogelijkheden via Attekum68@gmail.com of bel 06-18474222.